Who Was Paraskevi Kyrias?

Few women have undertaken what Paraskevi D. Kyrias (Parashqevi D. Qiriazi) achieved in her lifespan. In 1880, the tenth and youngest child of Dhimitri and Maria was born in the vilayet of Monastir in the Ottoman Empire. As a child she learned to speak five languages...

Kush ishte Parashqevi Qiriazi?

Pak gra kanë arritur të bëjnë atë që Parashqevi D. Qiriazi mori përsipër dhe arriti gjatë jetës së saj. Fëmija i dhjetë dhe më e vogla e Dhimitrit dhe Maries, lindi në 1880 në vilajetin e Manastirit, në Perandorinë Osmane. Në fëmijëri Parashqevia mësoi pesë gjuhë dhe...